Ritualer til en langsom morgen

Din morgen fortjener ekstra opmærksomhed. Derfor bør du altid starte dine morgener med små, selvkærlige ritualer, der giver dig et forspring på den dag, du har i vente. Når du begynder at praktisere ritualer, der er behagelige, nærværende, inspirerende og ikke mindst energigivende, vil du opleve et særligt overskud resten af dagen.

Stå op (i god tid)
For at imødekomme en langsom morgen, kan det være nødvendigt at sætte alarmen en time før ungerne vågner. På den måde har du tid til dig. Tid til at:
  • Være mindful
  • Skabe ro og orden
  • Spise morgenmad
  • Prioritere fordybelse
  • Give kroppen og sindet et boost
Vær mindful
Når din alarm ringer om morgenen, hvad er så det første du gør? Stiger du bare ud af sengen og tager tøj på, eller bruger du 5 minutter på at få en rolig start på dagen? Stræk dig. Mærk din krop. Sæt pris på en ny dag, og dét der gør dig glad. Sæt dig op i sengen, læg mærke til fuglenes humør og solens stråler, som strømmer ind gennem vinduet (Ja, vi er så heldige, at foråret endelig er på vej).

Skab orden
Før du forlader dit soveværelse, så sørg for at give den lidt ekstra opmærksomhed. Red sengen. Træk gardinerne fra. Åben vinduet, og mærk den friske luft. Læg overflødigt tøj ind i skabet. Læg dit nattøj klar på sengen, eller bliv lidt længere i det, da det også kan give dig en følelse af velvære af ro. Nyd weekenderne lidt ekstra, fordi der kan du tulle rundt i blødt og bevægeligt nattøj hele dagen, hvis det er dét, du vil.

Spis en sund morgenmad
En forfriskende grøn smoothie, proteinfyldt chiagrød med melon stykker, omelet med parmaskine og peber, eller en fiberpandekage er blot nogle af de opskrifter, som giver dig en energifyldt start på dagen. Det er ikke videnskabeligt bevis, at det er usundt at springe morgenmaden over. Men du skal være opmærksom på, at hvis du begynder at være træt eller uoplagt om formiddagen, så vil det påvirke din koncentrationsevne og hukommelse. Så selvom du ikke er sulten, så spis lidt let mad for at holde din hjerne skarp.

Giv slip
I stedet for at nyde din morgenkaffe med en mobil i hånden, mens du tjekker dagens nyheder eller de sociale medier, så brug den på indhold, der giver dig værdi. Givende indhold fra en bog, lydbog eller podcast, som du følger. Rolige og selvkærlige morgener handler ikke kun om, at praktisere de ’rigtige’ ritualer. Det handler også om, at du fjerner eller giver slip på de vaner, som tager din kostbare tid, ikke giver dig energi og som stjæler din tid fra andre morgenritualer, der giver dig mere overskud og energi.

Bevæg dig
Blide udstrækninger eller sved på panden? Bevæg dig på yogamåtten, i fitnesscenteret eller i naturen. Det gør underværker for dit humør og dit overskud. Når du dyrker yoga, får du både stimuleret din krop og dit sind.
Cathrine Yoga kommer med 5 forskellige bud på morgenyoga, der giver dig en skøn start på dagen.